Tuxfrodo - C64 Emulator

Tuxfrodo on C64-Emulaattori jolla voi pelata Commodoren pelejä Dreamboxissa. Paketin mukana tulee 4 peliä: Bubble Bobble, Donkey Kong, Test Drive ja Ghostn Goblins . Pelejä pelataksesi tarvitset USB-joystickin/padin. Ohje Peliohjaimen asennukseen löytyy täältä

Tuxboxfrodon asennus riippuu käyttämästäsi imagesta.
Mikäli käytät Geminiä tai muuta siihen pohjautuvaa imagea (esimerkiksi Suomipoeka), asennus aloitetaan kaukosäätimen "Menu" näppäimellä ja valitaan "Blue-Panel", kohta 2 eli "Addons" ja "download (Gemini-Server)", "Plugins (entries 13)", valitaan Tuxfrodo Beta ja painetaan kaukosäätimen OK-näppäintä. Onnistuneen asennuksen jälkeen Emulaattori löytyy "Menu/Lisäosat"-valikon kautta.

Kun käynnistät Emulaattorin "Menu/Lisäosat/Tuxfrodo" avautuu pelivalikoima jossa näkyy kaikki asennetut pelit. Valitse peli (esimerkissä Bubble Bobble) ja paina kaukosäätimen "OK-nappia" jolloin avautuu seuraava ikkuna:

tuxfrodo

Ladataan peli kaukosäätimen "OK-napilla" jolloin ruutuun tulee automaattisesti teksti
"LOAD"*",8,1"
"SEARCHING FOR *
"LOADING FROM 0801 (2049) TO ABFF"
"READY"
Tämän jälkeen annetaan komento "RUN" painamalla kaukosäätimen "OK-nappia" ja peli alkaa latautua. Alla kuva Bubble Bobblen aloitusruudusta.

bubbleboble

Peliohjaimen portin valinta
USB-joystick tai -pad ei toimi välttämättä oletusasetuksilla jos käytössä on esimerkiksi USB-hubi, voit muuttaa porttiasetusta painamalla Dreamboxin kaukosäätimen "Mute eli Äänenmykistys-näppäintä" kun C64 peli on ladattu, pelin yläreunassa oleva "JoySwap" kohta vaihtuu mustaksi tai punaiseksi, tämä määrittää mikä portti on käytössä.

Kaukosäätimen näppäimistökartta:
Numeronäppäimet ovat normaalisti 0-9
Nuoli vasemmalle:No
Nuoli oikealle:Yes
Punainen:<RET>
Vihreä:<R/S>
Keltainen:<F1>
Sininen:DREAM1<RET>
Sininen:DREAM2<RET>
Sininen:DREAM1<RET>
Sininen:DREAM2<RET>
OK:LOAD"*",8,1<RET>
OK:RUN<RET>

Lisää C64 pelejä screenshotteineen löytyy täältä yli 4400 kappaletta.

Lisäpelien asennus:
Pelin ladattuasi purat Zip-paketin tietokoneellasi ja siirrät puretun tiedoston (*.d64) Dreamboxin /media/hdd/frodo/games kansioon vaikkapa ftp-ohjelmalla. Peli löytyy nyt kaukosäätimellä valikosta "Menu/Lisäosat/Tuxfrodo"

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License